“Mayıs’ta sat ve git” gerçek oldu

Geleneksel “Mayıs’ta sat ve git” (Sell in May and go away) gerçek oldu ve ETF’lerden çıkışların da artmasıyla Bitcoin 56.000 doları gördü.

“Mayıs’ta sat ve git” gerçek oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

itcoin 57.681 dolar seviyesinde, Ethereum 2.927 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 2,09 trilyon dolar. Toplam değer içinde Bitcoin’in piyasa değeri 1,12 trilyon dolar, Ethereum’un piyasa değeri 355 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Günün öne çıkan başlıkları:

FED, NEDEN FAİZ ORANLARINI SABİT TUTUYOR?

Amerika Merkez bankası olan Federal Reserve, çarşamba günü enflasyonla mücadeleye devam ederken faiz oranlarını %5,25 ile %5,50 aralığında sabit tuttu. Temmuz 2023’ten bu yana faiz oranları değişmedi. Ayrıca, FED Açık Piyasa Komitesi, merkez bankasının tahvil tutarını azaltma hızını yavaşlattı. Bu durum para politikasında kademeli bir gevşeme olarak değerlendirilebilir. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, enflasyonun %2’lik hedefe ulaşmada ilerleme kaydedilmediği belirtildi ve ekonomik büyümenin sağlam, iş kazanımlarının güçlü ve işsizlik oranının düşük olduğu vurgulandı.

SPOT BİTCOİN ETF’LERİ TARİHİN EN YÜKSEK GÜNLÜK NET ÇIKIŞINI KAYDETTİ

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), Çarşamba günü toplamda 563,7 milyon dolarlık net çıkışla ürünlerin piyasaya sürülmesinden bu yana görülen en yüksek günlük net çıkışı kaydetti. SosoValue verilerine göre, Fidelity’nin FBTC fonu, 191 milyon dolarla en fazla net çıkış yaşayan fon oldu. Bunu, Grayscale’in GBTC fonundan çıkan 167,3 milyon dolar takip etti. Ark Invest’in ARKB fonu 98,1 milyon dolarlık çıkışla üçüncü sırada yer aldı, BlackRock’un IBIT fonunda ise ilk kez 36,9 milyon dolar, Bitwise’ın BITB fonundan da 29 milyon dolar çıkışlar oldu. Tüm spot bitcoin ETF’lerinde 1 Mayıs’ta net çıkışlar olurken, Hashdex’in DEFI fonu hariç herhangi bir net giriş kaydedilmedi. 11 ETF’in toplam net girişi Çarşamba itibarıyla 11,2 milyar dolar oldu. Yatırım danışmanı The ETF Store’un başkanı Nate Geraci, spot bitcoin ETF’lerindeki heyecanın azaldığını belirterek, Nisan ayında net aylık çıkışların 343,5 milyon dolara ulaştığını ve üç aylık giriş serisinin sona erdiğini ifade etti. GBTC, Nisan ayında ETF’den 2,5 milyar dolar çıkışla liderlik etti.

BLACKROCK, TOKENLAŞTIRMA ŞİRKETİ SECURİTİZE İÇİN 47 MİLYON DOLARLIK STRATEJİK FİNANSMAN TURUNA LİDERLİK ETTİ

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, tokenleştirme firması Securitize için 47 milyon dolarlık bir finansman turuna liderlik etti. Bu tura Hamilton Lane, ParaFi Capital ve Tradeweb Markets da katılım gösterdi. BlackRock’tan Joseph Chalom, bu yatırımla birlikte Securitize’ın yönetim kuruluna katılacak. Chalom, tokenleştirmenin sermaye piyasalarında büyük bir dönüşüm yaratabileceğini belirterek, bu yatırımın BlackRock’ın dijital varlık stratejisindeki yeni bir adım olduğunu ifade etti. Securitize’ın CEO’su Carlos Domingo, yatırımcılarla olan güçlü ortaklıklarının finansın geleceğini şekillendirmede kritik olduğunu ve blockchain teknolojisiyle finansal varlıkların uyumlu dijitalleşmesini sürdüreceklerini dile getirdi.

Teknik Analiz

BTCUSDT

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.