Elektriğe zam talebi

Elektriğe zam talebi

Elektriğe zam talebi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

Elektriğe zam talebi

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrik fiyatlarına zam talebinde bulundu. ELDER Başkanı Barış Erdeniz, son 26 aydır sabit elektrik faturası stratejisinin uygulandığını vurguladı.

Bu süreçte elektrik faturalarının sabit kalması için yıl sonuna kadar 5,7 milyar dolarlık bir sübvansiyon seviyesine ulaşılacağı tahmin ediliyor. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, bu sübvansiyon ihtiyacının Türkiye’nin enerji dönüşümü ve arz güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “26 aydır sabit elektrik faturası stratejisini uyguluyoruz. Aynı dönemde enflasyon yüzde 300 olmuşken elektrik faturaları aynı gitti. Sürdürülebilir olmayan fiyat politikalarının karşılığında 5,7 milyar dolar seviyesinde bir sübvansiyon ihtiyacı vardır. Biz elektrik dağıtım şirketleri olarak elimizden geldiğince Türkiye’nin ekonomi politikalarına destek verdik. Ancak artık bu seviyelerde bu konunun tüm enerji arz güvenliğinin tehdit etmemesi için gerçek maliyetli fiyatlama politikasına dönüştürülmesi gerekiyor” dedi.

Erdeniz, elektrik dağıtım sektörünün enerji dönüşümündeki son gelişmeleri ve uygulanan fiyatlama politikasıyla ilgili bilgi verirken, “Tasarruf ve verimlilikte gerçek maliyeti ortaya koymalıyız ki insanlarımızda bu eğilim başlasın. Sürdürülebilir fiyat politikaları uygulandığında enerji arz güvenliği sağlanabilir. Elektrik faturalarının yatay seyri için devletimizin üstlendiği sübvansiyonun faturalandırma bedellerinin mevcut seyrini koruması durumunda bu yıl sonunda 5,7 milyar dolar seviyesine ulaşacağı öngörülmekte. Elektrikte gerçek maliyetini yansıtacak fiyatlama politikalarına geçilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.