İsrail Savunma Bakanı: İran’la çatışma henüz bitmedi

Gallant, Tahran’ın önceki gece İsrail’e saldırmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ile İsrail arasındaki çatışmanın “henüz bitmediğini” söyledi.

İsrail Savunma Bakanı: İran’la çatışma henüz bitmedi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.04.2024
A+
A-

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tahran’ın önceki gece İsrail’e saldırmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ile İsrail arasındaki çatışmanın “henüz bitmediğini” söyledi.

 “İsrail Devleti yüzlerce füze ve insansız hava aracıyla saldırıya uğradı ve İsrail Savunma Kuvvetleri bu saldırıyı etkileyici bir şekilde engelledi” diyen Gallant, İsraillileri “İsrail’in yayınladığı talimatlara karşı tetikte ve dikkatli olmaya” çağırdı. IDF ve İç Cephe Komutanlığı.” Savunma bakanı, İsrail’in “her senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini” vurguladı.

Gallant şöyle devam etti: “ABD ve diğer ortaklarımızla birlikte İsrail Devleti’nin topraklarını savunmayı başardık.” “Çok az hasar oluştu; bu, IDF’nin etkileyici operasyonlarının sonucudur.”

Gallant, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Benny Gantz’la birlikte İsrail’in savaş kabinesini oluşturan üç kişiden biri. İsrailli bir yetkili CNN’e, İsrail’in İran saldırısına vereceği tepkiye karar verme yetkisinin savaş kabinesine verildiğini söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.