ABD’de korkunç patlama! FBI’dan açıklama: Terör saldırısı

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nde meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklandı. FBI, patlamayı ilk belirlemelere göre “terör saldırısı” olarak yorumladı.

ABD’de korkunç patlama! FBI’dan açıklama: Terör saldırısı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.11.2023
A+
A-

Son dakika patlama haberleri: ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD’ye geçiş yapan bir araçta patlama meydana geldi.

ABD'de korkunç patlama! FBI'dan açıklama: Terör saldırısı

RAINBOW KÖPRÜSÜ’NDEKİ PATLAMADA 2 ÖLÜ, 1 YARALI

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD’ye geçiş yapan bir araçta meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklandı. Hayatını kaybeden 2 kişinin patlamanın meydana geldiği araçta bulunduğu, yaralanan kişinin ise sınır devriyesi personeli olduğu ifade edildi.

FBI TERÖR SALDIRISI OLARAK ELE ALDI

ABD basınının isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberlerde, FBI’ın söz konusu patlamayı “terör saldırısı” girişimi olarak ele aldığı aktarılarak, patlama nedeniyle ABD-Kanada arasındaki 4 köprüde geçişlerin durdurulduğu belirtildi.

Üst düzey bir ABD yetkilisi basına yaptığı açıklamada, aracın yüksek hızla seyrettiğini ve köprüden geçiş yaptığı sırada bir elektrik direğine çarptığını aktararak, patlamanın kazanın ardından meydana geldiğini ifade etti. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

ABD'de korkunç patlama! FBI'dan açıklama: Terör saldırısı

NEW YORK VALİSİ HOCHUL’DAN AÇIKLAMA

New York Valisi Kathy Hochul yaptığı açıklamada, patlamayı doğrulayarak, “Kolluk kuvvetleri ve acil müdahale ekipleriyle görüşmek üzere Buffalo’ya gidiyorum ve daha fazla bilgi edindiğimde New Yorkluları bilgilendireceğim” dedi.

Patlamanın meydana geldiği köprü, Kanada’nın Ontario kenti ile ABD’nin New York kentini birbirine bağlıyor. Köprü ayrıca dünyaca ünlü Niagara Şelalesi’nin bulunduğu bölgede yer alıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.